Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

Bananenbrood - Gezond en lekker recept!

bananenbroodBananenbrood wint steeds meer aan populariteit tegenwoordig. Op veel gezondheidswebsites wordt bananenbrood genoemd als geliefd tussendoortje. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat bananenbrood erg lekker is en als je het zonder suiker maakt, ook nog eens gezond. Daarnaast is bananenbrood eenvoudig te maken. Reden te meer om het eens te proberen. De naam bananenbrood is wat verwarrend, het heeft namelijk qua structuur en vorm wat meer weg van een cake dan van een brood. In het onderstaande recept vertellen we je hoe je het perfecte bananenbrood klaarmaakt, met gezonde ingrediënten.

 

Ingrediënten bananenbrood

  • 3 bananen. Let er op dat ze goed rijp zijn, dan geven ze de zoetste smaak af en wordt je bananenbrood het allerlekkerst.
  • 50 gram dadels zonder pit
  • 3 middelgrote eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • flinke hand pompoenpitten
  • anderhalve theelepel bakpoeder
  • handje walnoten (maar je kunt ook hazelnoten, amandelen of pecannoten gebruiken, lekker om eens te variëren!
  • zout

Als je het bananenbrood iets zoeter wilt maken wanneer je bijvoorbeeld wat onrijpe bananen hebt, of omdat je dat gewoon lekkerder vindt, dan kun je wat honing of kokosbloesemsuiker aan het recept toevoegen. Dan wordt het iets zoeter en doordat je geen kristalsuiker gebruikt blijft het nog steeds gezond.

 

Bereiding bananenbrood

Verwarm de oven voor op zo'n 175 graden.
Prak de bananen en meng ze samen met de dadels in een keukenmachine tot een glad beslag. Wanneer je geen keukenmachine hebt, kun je dit natuurlijk ook met een staafmixer doen.

Klop de eieren luchtig en voeg een snufje zout toe. Meng het eiermengsel met de bananenpuree.

Voeg het amandelmeel toe aan dit beslag en roer het geheel net zo lang door tot je geen klontjes meer hebt. Voeg vervolgens ook het bapkpoeder toe en roer het goed door. Tenslotte meng je de noten er door heen.

Giet alles in een cakevorm en zet het in de inmiddels voor verwarmde oven.  Bak het bananenbrood ongeveer 45 tot 50 minuten. Mocht de bovenkant te donker worden, dan kun je hier bakpapier op leggen.

Om te controleren of het bananenbrood gaar is, prik je er een satéprikker in. Als deze er schoon en droog uit komt, dan is je bananenbrood klaar!  Keer het brood uit de cakevorm en laat het brood buiten de oven afkoelen. Wanneer het bananenbrood is afgekoeld kun je deze in plakjes snijden.

Amandelmeel is 100% glutenvrij, maar als je dat niet zo belangrijk vindt kun je natuurlijk ook varieren met andere soorten meel, zoals boekweitmeel of quinoa meel. De noten in het bananenbrood zorgen voor een lekkere bite en je krijgt daarmee ook meteen gezonde eiwitten binnen. Als je de plakjes luchtdicht verpakt dan kun je ze ongeveer 5 dagen bewaren. Ook is dit bananenbrood heel erg geschikt om in te vriezen. Erg lekker om er langer van te kunnen genieten!

 

Bekijk ook eens onze: Walnotentaart

Vorige Volgende