Chocolade truffels maken? Super lekker én gezond. Deze chocolade truffels laten zien dat dit absoluut een geslaagde combinatie kan zijn. De gezonde dadels, noten, goji bessen en cacao worden gemixt tot een smaakvol chocolade tussendoortje. Ook wanneer je onverwacht vrienden op bezoek krijgt kun je met dit recept in een handomdraai een lekker en gezond hapje op tafel zetten. Je mixt heel eenvoudig de ingrediënten tot balletjes en rolt ze door kokossnippers voor de finishing touch. Uiteraard kun je ook truffels maken zonder kokossnippers, gewoon naturel, of je kiest ervoor om er extra cacao nibs overheen te strooien. Lekker om te variëren met diverse smaken! Let erop dat je de truffels in de koelkast bewaart, anders worden ze zacht. Als je de verleiding om ze niet direct op te eten kunt weerstaan in elk geval.
180 gram dadels
30 gram goji bessen
200 gram notenmelange
15 gram chiazaad
2 el kokosolie
1 el cacao poeder
1 el cacao nibs
1 el gemalen kokos
180 gram dadels e een handje goji bessen laten weken in lauw water.
200 gram gemengde noten in de keukenrobot fijncutteren, samen met 2 el kokosolie en 1 goed gevulde el cacao!
Voeg hierbij 1 el chia zaad en voor de chocoladeliefhebbers liefhebbers nog wat cacaonibs.
Als alles goed gemengd is, er de dadels en goji bessen bijvoegen.
De pasta in de frigo iets laten opstijven (een half uurtje minimum, hopelijk kan je je zo lang bedwingen :-))
Daarna kan je er kleine balletjes van rollen en in je favoriete coating rollen.
Ik verkies kokos, maar het is ook mooi als je er enkele met cacao en met gekneusde pistachenoten doet en ze samenvoegt!
Zeker in de frigo bewaren, anders worden de balletjes te zacht.
Super als gezond tussendoortje of als er vrienden op bezoek komen!