Er zijn diverse recepten voor een chocoladetaart, maar deze is wel heel lekker. Het enige ingrediënt die de meeste chocoladetaarten overeenkomstig hebben is cacaopoeder. Dat mag natuurlijk niet ontbreken in een goede chocoladetaart, dus ook niet in deze. In enkele stappen een overheerlijke, klassieke chocoladetaart maken? Dat gaat heel eenvoudig. Volg het onderstaand recept, en er kan weinig misgaan.
- een kwart theelepeltje zout
- vier el cacaopoeder
- zelfrijzend bakmeel (250 gram)
- een blikje gecondenseerde melk
- 200 gram pure chocolade
- witte basterdsuiker (180 gram)
- 100 gram boter
- gekookt water (100 ml)
- twee eieren
- een reep melkchocolade van circa 150 gram
- bekertje slagroom van 250 m
Eventueel 30 gram walnoten om de chocoladetaart mee te versieren!
Neem een ronde bakvorm, vet de randen in met boter en plaats bakpapier op de bodem. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.
Nu de oven op temperatuur komt, kun je mooi het bakmeel, de cacao en het zout gaan zeven in een kom. De pure chocoladestukken maak je fijn tot kleine stukjes met een hakmes of blender.
Neem een pan met kokend water en voeg hier het aangegeven hoeveel melk toe, evenals het suiker, boter en de helft van de pure chocolade melk toe. Laat het samen op een laag vuurtje opwarmen.
Als het een gladde massa is geworden, voeg dan het bakmeel toe uit de kom en klop het op totdat het een stevige massa wordt. Klop vervolgens de eieren los en roer deze ook door de massa heen.
Dit mengsel schenk je in de springvorm en plaats het daarna in de oven. Geef de taart een uur de tijd om te bakken.
De melkchocolade maak je dan fijn en stop dit met de rest van de pure chocolade in een kom.
Is het uur voorbij, check dan of de taart klaar is. Hoe dat je dat het meest simpel? Prik met een satéprikker in het midden van de chocoladetaart. Als de prikker er droog uitkomt, dan is je chocoladetaart gaar (en bijna klaar om gegeten te worden). Laat de taart dan een hald uur afkoelen in de bakvorm.
Neem nu de slagroom en maak deze warm in een pannetje totdat het bijna kookt. Meng dit vervolgens in de kom met de chocolade en blijf roeren totdat alle chocolade gesmolten is. Pak de mixer erbij en klopt de massa op tot een glanzend goedje en laat het een half uurtje opstijven (kamertemperatuur).
Is het half uur voorbij en de taart afgekoeld? Haal de taart dan uit de bakvorm en laat deze daarna nog anderhalf uur afkoelen. Bestrijk daarna de bovenkant van de taart met het chocolademengsel ...en smullen maar!
Bekijk ook ons: Hummus recept