Waarom granola maken? Mensen die liever 's ochtends geen brood eten, gaan vaak voor een cornflakes of yoghurt ontbijtje. Maar een goed alternatief is granola maken als ontbijt. Granola is overheerlijk en ook nog eens gezond! Granola bestaat uit onder andere uiteenlopende noten en kruiden en is een variant van muesli. Zelf granola maken is natuurlijk het lekkerst en het meest vers. En het is in een handomdraai gemaakt. Hieronder leggen we je uit hoe je granola makkelijk zelf maakt. Geef je dag een boost met een verrukkelijk granola ontbijt. En granola kan natuurlijk ook altijd gegeten worden voor de lunch of gewoon als lekker tussendoortje.
150 gram havervlokken
30 gram amandelen wit
30 gram hazelnoten wit
30 gram gepelde zonnebloempitten
30 gram chiazaad
30 gram hennepzaad
eetlepel kaneel (of onze appel kaneel blokjes)
1/2 eetlepel vanille extract
1/2 kopje agave siroop
1/3 kopje gesmolten kokosolie
theelepel zout
Ik neem vooral amandelen, hazelnoten, (zeker ontvelde noten nemen, anders gaan de velletjes bitter smaken in je granola), zonnebloempitten, chia zaad, hennep zaad, ...
Meng deze in een ruime kom met wat zout, flink wat kaneel, wat vanille extract, 1/2 kopje agave siroop en 1/3 kopje gesmolten kokosolie.
Goed mengen en op een bakplaat mooi verdelen.
Bak 45' op 150°C, en meng elke 15' eens goed door!
Laat de granola volledig afkoelen en je kan deze in een luchtdichte pot, een aantal weken bewaren.
Maar geloof mij, hij zal zo lang niet meegaan ;-)