Opzoek naar een gezond recept om lekker van te snacken? Deze noten fruitrepen zitten vol met gedroogde zuidvruchten (abrikozen, dadels en pruimen), noten (amandelen en pistachenoten) en pitten (pompoenpitten). Deze repen zijn ideaal om mee te nemen in je lunchbox of voor tijdens je volgende picknick of wandeling. Deze noten fruitrepen blijven in de koelkast enkele dagen (ca. 5 dagen) houdbaar.
Ingrediënten:
50 gram amandelen rauw
50 gram gepelde pistachenoten
50 gram pompoenpitten
50 ml sinaasappelsap
1/4 tl zout
Materiaal:
Keukenmachine
Bakpapier
Verwarm de oven voor op 150 graden. Giet het sinaasappelsap over de dadels en laat het sap 5 minuten inwerken.
Doe de noten, pitten en zuidvruchten in de keukenmachine en hak ze grof. Voeg het zout toe!
Haal met natte handen het mengsel uit de keukenmachine!
Vorm van het mengsel een dikke plak van circa 2,5 centimeter op bakpapier.
Snijd de dikke plak in 8 gelijke repen.
Leg de repen in de oven en bak ze ca. 8 minuten.
Draai de repen om nadat de noten kleuren en voordat het fruit gaat verbranden en bak ze nogmaals circa. 8 minuten.
Je kan dit recept met allerlei andere noten en zuidvruchten variëren. Bijvoorbeeld met walnoten en rozijnen in plaats van de gepelde pistachenoten en pruimen. Je moet wel de juiste verhouding aanhouden. Tip: Serveer de repen als ze nog een beetje warm zijn! Eetsmakelijk!