Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

Supergoed gevuld noten en vijgenbrood

Supergoed gevulde noten en vijgen brood Dit stevige noten en vijgenbrood is heerlijk voor bij de borrel, en een goed alternatief voor die zak chips op tafel. Heerlijk met kaas, macadamiaboter, notenpaté of walnoten-geitenkaas pesto. Bourgondisch genieten!

Het noten en vijgenbrood recept

1 klein brood, snack, 8 personen Bereiden: 30 minuten + 1,5 uur rijzen + 30 minuten oventijd.

Dit heb je nodig

- 210 ml lauwwarm water + extra - 1 zakje gist - 1 tl suiker - 400 g bloem + extra - 1 tl zout - 100 g walnoten - 50 g pecannoten - 50 g hazelnoten - 50 g zonnebloempitten - 100 g gedroogde vijgen, in plakjes gesneden

Zo bereid je dit heerlijke brood

Supergoed gevulde noten en vijgen brood van dichtbij Meng de gist en de suiker door het lauwwarme water en laat dit mengsel even staan. Doe de bloem in een kom en giet het water erbij. Voeg het zout toe en kneed tot een soepel deeg met een mixer met deeghaken, of met de hand. Kneed het deeg 10 minuten. Het deeg is goed als je een klein stukje zo ver kan uitrekken dat je het licht erdoorheen kan zien schijnen. Kneed als laatste de noten, zaden en vijgen erdoor. Vorm het deeg tot een bal en doe het in een ruime kom. Laat op een warme plaats 1 uur rijzen met een vochtige theedoek over de kom. Kneed na een uur het deeg door, vorm er een langwerpig brood van en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat nog een half uur rusten onder plasticfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het brood in het midden van de oven in 25 tot 30 minuten goudbruin. Het brood is gaar als het hol klinkt van binnen als je erop klopt. Tip: serveer dit brood met een kaasplankje.

Voedingswaarden

  Per brood Per Portie (1/8e)
Calorieën 3.302 kCal 413 kCal
Koolhydraten 365 g 46 g
Waarvan suikers 88 g 11 g
Vetten 164 g 21 g
Eiwitten 87 g 11 g
Natrium 2.041 mg 255 mg
Vorige Volgende