Gedroogde moerbeien hebben een heerlijke lichtzoete honingsmaak. De kleine vruchtjes zijn erg lekker om van te snacken of om toe te voegen aan yoghurt, havermout of smoothies. Gedroogde moerbeien bevatten veel vezels en zijn daarnaast een goede bron van verschillende mineralen, waaronder ijzer, magnesium en calcium.
Moerbeien worden voornamelijk verbouwd in tropische en subtropische gebieden en de warmere streken van Europa. Onze moerbeien zijn afkomstig uit Turkije. De bessen groeien aan moerbeibomen en worden rijp geoogst. Na de oogst worden de moerbeien in de zon te drogen gelegd. Er zijn verschillende varianten moerbeien. Wij verkopen naast de witte ook biologische zwarte moerbeien.
Moerbeien doen denken aan rozijnen en kunnen ook op dezelfde wijze gebruikt worden. Heerlijk om toe te voegen aan yoghurt, kwark, smoothies of salades. Of natuurlijk om lekker van te snacken! Moerbeien zijn ook ideaal om te verwerken in bakrecepten, zoals zelfgemaakte granola of cakes.
Ingrediënten: moerbeibessen
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1405 kJ (336 kcal) | |
Vet | 0,8 g | |
- waarvan verzadigd | 0,1 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | - | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | - | |
Koolhydraten | 74,8 g | |
- waarvan suikers | 38,2 g | |
Voedingsvezels | 8,9 g | |
Eiwitten | 2,8 g | |
Zout | 0,0 g | |
Calcium | 376 mg | |
Fosfor | 121 mg | |
IJzer | 9,4 mg | |
Kalium | 979 mg | |
Magnesium | 99 mg |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews