Onze biologische rozijnen worden geteeld zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of toevoegingen en zijn ongezwaveld. De rozijnen zijn heerlijk sappig en hebben een volle zoete smaak. Rozijnen zijn erg lekker als tussendoortje, door de yoghurt of havermout, of om te verwerken in zowel zoete als hartige gerechten.
Onze biologische rozijnen zijn afkomstig uit Oezbekistan. Zodra de druiven rijp zijn, worden ze in trosjes van de struik geknipt. De trosjes worden vervolgens in de zon te drogen gelegd. Tijdens het drogen krimpen de druiven, waardoor ze loslaten van de steeltjes en de rozijnen overblijven. De rozijnen worden vervolgens gewassen en gesprayd met een dun laagje zonnebloemolie, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Daarna zijn de rozijnen klaar om van te smullen!
Rozijnen kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Ze zijn heerlijk als tussendoortje, maar ook ideaal om te verwerken in bakrecepten, zoals koekjes, bananenbrood of appeltaart. Rozijnen zijn daarnaast erg lekker om te mengen door de yoghurt, kwark of vla. Of strooi eens wat rozijntjes over een salade, voor een heerlijke zoete twist!
Ingrediënten: rozijnen (>99,5%) en zonnebloemolie (<0,5%) (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Oezbekistan
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1378 kJ (325 kcal) | |
Vet | 0,5 g | |
- waarvan verzadigd | 0,1 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,1 g | |
Koolhydraten | 71,7 g | |
- waarvan suikers | 69,0 g | |
Voedingsvezels | 3,7 g | |
Eiwitten | 3,1 g | |
Zout | 0,1 g | |
Kalium | 800 mg | 40% |
Koper | 0,39 mg | 39% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews