Onze mini vijgen, of baby vijgen, zijn afkomstig uit Spanje. De vijgjes zijn heerlijk zoet en zitten boordevol vezels. Door het kleine formaat zijn de mini vijgen ideaal om te gebruiken als tussendoortje.
De Spaanse mini vijgen zijn een stuk kleiner dan de wat bekendere Turkse vijgen. Vijgenbomen groeien het beste in een mediterraan klimaat. De Spaanse vijgen zijn vanaf eind augustus rijp en dan begint ook het oogstseizoen. Na de oogst worden de vijgen eerst zorgvuldig gewassen en gescreend en daarna in de zon gedroogd. Na het drogen wordt er een dun laagje rijstmeel over de vijgen gestrooid. Dit zorgt ervoor dat de vijgen heerlijk zacht blijven en dat de vijgen niet aan elkaar gaan kleven.
Mini vijgen zijn een heerlijk tussendoortje. Eet ze bijvoorbeeld in combinatie met een kopje thee in je middagpauze of ’s avonds op de bank voor de tv. De mini vijgen zijn ook reuze lekker om toe te voegen aan salades of om te verwerken in bakrecepten.
Ingrediënten: vijgen en rijstmeel
Land van herkomst: Spanje
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1095 kJ (259 kcal) | |
Vet | 0,9 g | |
- waarvan verzadigd | 0,1 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,2 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,0 g | |
Koolhydraten | 54,1 g | |
- waarvan suikers | 47,9 g | |
Voedingsvezels | 9,8 g | |
Eiwitten | 3,3 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine K | 15,6 µg | 21% |
Calcium | 162 mg | 20% |
Kalium | 680 mg | 34% |
Koper | 0,29 mg | 29% |
Magnesium | 68 mg | 18% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews