Handige kleine stukjes vijg om gemakkelijk overal doorheen te doen. Meng ze bijvoorbeeld door de yoghurt of havermout in de ochtend of verwerk ze in je favoriete bakrecept. Deze gedroogde vijgen stukjes zijn heerlijk zoet en hebben een fijne zachte structuur.
Vijgen zijn van nature erg rijk aan vezels. Eén gedroogde vijg levert je al zo’n 2 gram vezels. Daarnaast zitten de zoete vruchtjes vol met mineralen, zoals calcium en magnesium én zijn ze een goede bron van vitamine K. Deze voedingsstoffen helpen onder andere om je botten sterk te houden. Onze vijgen stukjes komen uit Turkije. Na de oogst worden de vijgen eerst gedroogd en dan in kleine stukjes gehakt. Om kleven te voorkomen wordt er als laatste nog een klein beetje rijstmeel over de vijgen stukjes gestrooid.
Vijgen stukjes zijn ideaal om je gerechten in een handomdraai net wat extra’s te geven. Voeg ze bijvoorbeeld toe aan je yoghurt of havermout ontbijtje voor een heerlijke zoete twist. Ook in combinatie met kaas of door salades zijn vijgen stukjes erg lekker. Bovendien kun je de vijgenstukjes handig toevoegen aan zelfgebakken brood of zoete baksels.
Ingrediënten: vijgen (97%), rijstmeel
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1088 kJ / 260 kcal | |
Vet | 0,9 g | |
- waarvan verzadigd | 0,1 g | |
Koolhydraten | 54,1 g | |
- waarvan suikers | 47,9 g | |
Voedingsvezels | 9,8 g | |
Eiwitten | 3,3 g | |
Zout | 0,03 g | |
Vitamine K | 15,6 µg | 21% |
Calcium | 162 mg | 20% |
Kalium | 680 mg | 34% |
Koper | 0,29 mg | 29% |
Magnesium | 68 mg | 18% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews