Langkorrelrijst, ook bekend als langgraanrijst, kenmerkt zich door zijn dunne en lange korrels. Deze rijstsoort kookt luchtig en droog, waardoor hij heel geschikt is om te gebruiken voor bijvoorbeeld nasi en curry. De smaak van langkorrelrijst is mild en nootachtig.
Rijst is grofweg onder te verdelen in rijst met een lange korrel (zoals basmati- en jasmijnrijst) en rijst met een korte ronde korrel (zoals sushi- en risottorijst). Na het koken krijgen langkorrelrijstsoorten een droge, luchtige textuur, terwijl rondkorrelrijstsoorten juist zacht en plakkerig worden.
Langgraanrijst is ontzettend veelzijdig. Door de luchtige, fluffy textuur is het ideaal om te gebruiken voor gerechten als curry, nasi en Indiase dahl. Langkorrelrijst is bovendien een heerlijke basis voor rijstsalades en pilav.
Kooktijd: ca 10 minuten
Ingrediënten: lange rijst (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Pakistan
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1385 kJ / 337 kcal | |
Vet | 1,7 g | |
- waarvan verzadigd | 0,1 g | |
Koolhydraten | 76,0 g | |
- waarvan suikers | 0,1 g | |
Voedingsvezels | 0,4 g | |
Eiwitten | 8,0 g | |
Zout | 0,01 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews