Biologische havervlokken zijn perfect om een voedzaam en vezelrijk ontbijt mee te maken. De vlokken zijn heerlijk als pap of door de yoghurt.
Havervlokken worden gemaakt door hele haverkorrels te stomen en vervolgens te pletten. Doordat de volledige haverkorrel gebruikt wordt, zijn de havervlokken volkoren en rijk aan vezels. Het verschil tussen havervlokken en havermout is dat bij havermout de korrels doormidden worden geknipt. Havervlokken zijn hierdoor grover van structuur en geven gerechten wat meer bite dan havermout.
Met biologische havervlokken maak je in een handomdraai een heerlijke pap. Je verwarmt de vlokken met water of melk in een pan of magnetron en klaar is je pap. Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld blauwe bessen en een handje gemengde noten. Of voeg de haverlokken toe aan de yoghurt of een smoothie. Havervlokken zijn ook heel geschikt om te verwerken in bakrecepten, zoals broden, koekjes of zelfgemaakte granola.
Ingrediënten: havervlokken (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Finland
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1530 kJ (365 kcal) | |
Vet | 6,9 g | |
- waarvan verzadigd | 1,2 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | - g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | - g | |
Koolhydraten | 56,0 g | |
- waarvan suikers | 1,3 g | |
Voedingsvezels | 11,0 g | |
Eiwitten | 14,0 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews