Deze amandelen zijn kort geblancheerd om het bruine vlies te verwijderen en vervolgens gebrand in arachideolie. Het branden van de amandelen zorgt ervoor dat de noten nog smaakvoller en knapperiger worden. De amandelen zijn heerlijk om van te snacken of om te verwerken in gerechten. Er is geen zout aan de amandelen toegevoegd.
Amandelen zijn niet alleen reuze lekker, ze leveren je ook nog eens volop gezonde voedingsstoffen. De onverzadigde vetten uit amandelen helpen de cholesterolgehalten in je bloed normaal te houden. De vitamines B2 en B3 die je in de amandel kunt vinden, zijn onder andere belangrijk voor je energiestofwisseling. De mineralen ijzer, koper en zink uit de nootjes zorgen mede voor een goede weerstand.
De heerlijke smaak van gebrande witte amandelen is ontzettend veelzijdig. Je kunt de amandelen gebruiken in zoete bakrecepten, zoals nougat of notenbrood, maar de nootjes zijn ook een perfecte toevoeging aan stoofgerechten of salades. Of eet de amandelen los, als lekker en verantwoord tussendoortje.
Ingrediënten: amandelen en arachideolie
Land van herkomst: USA, Californië
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Houdbaarheid: 3 maanden
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2609 kJ (631 kcal) | |
Vet | 55,8 g | |
- waarvan verzadigd | 3,7 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 34,8 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 14,5 g | |
Koolhydraten | 7,1 g | |
- waarvan suikers | 3,8 g | |
Voedingsvezels | 7,0 g | |
Eiwitten | 21,7 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B2 / Riboflavine | 0,7 mg | 50% |
Vitamine B3 / Niacine | 4,3 mg | 27% |
Vitamine E | 21,8 mg | 182% |
Calcium | 283 mg | 35% |
Fosfor | 625 mg | 89% |
IJzer | 3,3 mg | 24% |
Kalium | 882 mg | 44% |
Koper | 0,65 mg | 65% |
Magnesium | 305 mg | 81% |
Zink | 3,1 mg | 31% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews