Amandelen zijn een gezonde toevoeging aan je eetpatroon. Ze leveren volop vitamines, mineralen en vezels. Bovendien bevatten amandelen veel gezonde onverzadigde vetten. Deze vetten dragen bij aan het behoud van normale cholesterolgehalten in je bloed.
Amandelen bevatten ook veel eiwitten. Het zijn samen met pistachenoten en pinda’s de noten met het hoogste eiwitgehalte. Eiwitten ondersteunen het herstel en de groei van je spieren na het sporten. Amandelen zijn daarom erg geschikt om te eten na een training.
Met name de vitamines B2, B3 en E zijn veel in amandelen te vinden. Vitamine B2 en vitamine B3 zijn onder andere belangrijk voor je energiestofwisseling. Vitamine E is een antioxidant, waardoor het je lichaam helpt beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Amandelen bevatten ook veel mineralen, waaronder calcium en fosfor – belangrijke mineralen voor het behoud van sterke botten.
Amandelen zijn heerlijk als verantwoord tussendoortje of als gezonde toevoeging aan een maaltijd. Je kunt de witte amandelen ook gebruiken om zelf amandelmeel te maken. Lees hier hoe!
Ingrediënten: amandelen
Land van herkomst: USA, Californië
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2609 kJ (631 kcal) | |
Vet | 55,8 g | |
- waarvan verzadigd | 3,7 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 34,8 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 14,5 g | |
Koolhydraten | 7,1 g | |
- waarvan suikers | 3,8 g | |
Voedingsvezels | 7,0 g | |
Eiwitten | 21,7 g | |
Zout | 0 g | |
Vitamine B2 / Riboflavine | 0,70 mg | 50% |
Vitamine B3 / Niacine | 4,3 mg | 27% |
Vitamine E | 21,8 mg | 182% |
Calcium | 283 mg | 35% |
Fosfor | 625 mg | 89% |
IJzer | 3,3 mg | 24% |
Kalium | 882 mg | 44% |
Koper | 0,65 mg | 65% |
Magnesium | 305 mg | 81% |
Zink | 3,1 mg | 31% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews