Onze biologische vliespinda’s zijn ongebrand en ongezouten. Het mooie rode vliesje dat nog om de pinda’s heen zit geeft de heerlijke pindasmaak nog net wat meer diepte. Rauwe vliespinda’s zijn perfect om te verwerken in gerechten of om zelf pindakaas van te maken.
Vliespinda’s zijn een uitstekende bron van plantaardige eiwitten. Hierdoor zijn pinda’s ideaal voor vegetariërs of veganisten en voor mensen die extra eiwitten kunnen gebruiken zoals fanatieke sporters. Maar pinda’s leveren je ook veel andere gezonde voedingsstoffen, zoals onverzadigde vetten, vezels, mineralen en vitamines. Onder andere het mineraal kalium is ontzettend goed vertegenwoordigd in de vliespinda. Kalium is goed voor je bloeddruk en draagt bij aan de normale werking van je zenuwstelsel.
Onze biologische vliespinda’s zijn erg lekker om te verwerken in allerlei gerechten. Je kunt ze gebruiken in zoete baksels, zoals koekjes, maar ze zijn ook heel geschikt om verwerken in hartige recepten, zoals curries of stoofgerechten. Bovendien kun je de rauwe vliespinda’s gebruiken om zelf pindakaas van te maken. Dit is heel simpel! Je hoeft de vliespinda’s alleen even te roosteren in de oven en vervolgens te vermalen in een keukenmachine of blender. Wanneer er een smeuïge massa is ontstaan, schep je de pindakaas in een pot en klaar is je zelfgemaakte verse pindakaas!
Ingrediënten: pinda's (van biologische landbouw)
Land van herkomst: China
Allergenen: kan sporen bevatten van noten gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2596 kJ (627 kcal) | |
Vet | 51,7 g | |
- waarvan verzadigd | 7,5 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 32,1 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 9,4 g | |
Koolhydraten | 11,8 g | |
- waarvan suikers | 4,8 g | |
Voedingsvezels | 6,8 g | |
Eiwitten | 25,2 g | |
Zout | 0 g | |
Vitamine B3 / Niacine | 17,6 mg | 110% |
Vitamine B11 / Folaat | 56,6 µg | 28% |
Vitamine E | 6,4 mg | 53% |
Fosfor | 456 mg | 65% |
Kalium | 757 mg | 38% |
Koper | 0,61 mg | 61% |
Magnesium | 216 mg | 58% |
Seleen | 16 µg | 29% |
Zink | 3,3 mg | 33% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews