Biologische oregano is een ontzettend veelzijdige smaakmaker. De unieke kruidige en licht zoete smaak gaat goed samen met veel verschillende ingrediënten, zoals kip, vis, feta, tomaat en citroen. Oregano is niet voor niets een van de meest gebruikte smaakmakers in de Mediterrane keuken.
Oregano wordt verkregen van de donkergroene ovale blaadjes van de wilde marjolein (Origanum vulgare). De blaadjes kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Voor onze biologische oregano worden de blaadjes eerst zorgvuldig gedroogd en vervolgens fijngehakt, waardoor een heerlijk aromatisch kruid ontstaat.
Oregano is natuurlijk niet weg te denken uit de Italiaanse keuken, denk bijvoorbeeld aan pizza of pastasaus met oregano. Maar ook in veel andere keukens is oregano een veelgebruikt kruid, zoals bijvoorbeeld in de Griekse en Mexicaanse keuken. Oregano is een veelzijdig kruid dat bij veel gerechten goed past. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken in sauzen of salades of voor het kruiden van kip, vis of gegrilde groenten.
Ingrediënten: Oregano (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Egypte
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1109 kJ / 265 kcal | |
Vet | 4,3 g | |
- waarvan verzadigd | 1,6 g | |
Koolhydraten | 26,0 g | |
- waarvan suikers | 4,1 g | |
Voedingsvezels | 43,0 g | |
Eiwitten | 9,0 g | |
Zout | 0,06 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews