Biologische rode quinoa is wat steviger van structuur en iets sterker nootachtig van smaak dan de witte quinoa. Onze rode quinoa is op geheel biologische wijze geteeld op de hooglanden van Peru. De mooie rode korrels zijn heerlijke in veel verschillende gerechten en maken elke maaltijd een lust voor het oog.
Rode quinoa past uitstekend in een gezond voedingspatroon. Het levert je volop energie en zit bomvol vezels, vitamines en mineralen. Rode quinoa is daarnaast een goede bron van plantaardige eiwitten, waardoor het ideaal is voor vegetariërs, veganisten en fanatieke sporters.
Doordat quinoa een zaad is en geen graan, is het van nature glutenvrij en dus geschikt voor mensen met een glutenintolerantie.
Rode quinoa is perfect om te gebruiken als variatie op rijst, pasta of aardappelen. Bovendien zijn de prachtige rode zaden een heerlijke toevoeging aan salades, soepen en zelfs yoghurt.
Bereiding: Spoel de rode quinoa eerst af met water om het bitter smakende natuurlijke beschermlaagje dat om de zaden heen zit te verwijderen. Doe de gewenste hoeveelheid quinoa vervolgens in een pan met twee keer zoveel water als quinoa. Na zo’n 10 tot 15 minuten koken haal je de pan van het vuur en laat je het nog 5 minuten staan. Klaar is je quinoa!
Ingrediënten: quinoa (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Peru
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1539 kJ (368 kcal) | |
Vet | 6,1 g | |
- waarvan verzadigd | 0,7 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 1,6 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 3,3 g | |
Koolhydraten | 57,2 g | |
- waarvan suikers | 4,9 g | |
Voedingsvezels | 7,0 g | |
Eiwitten | 14,1 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,36 mg | 33% |
Vitamine B2 / Riboflavine | 0,32 mg | 23% |
Vitamine B6 / Pyridoxine | 0,49 mg | 35% |
Vitamine B11 / Folaat | 184 µg | 92% |
Vitamine E | 2,4 mg | 20% |
Fosfor | 457 mg | 65% |
IJzer | 4,6 mg | 33% |
Kalium | 563 mg | 28% |
Koper | 0,59 mg | 59% |
Magnesium | 197 mg | 53% |
Seleen | 8,5 µg | 15% |
Zink | 3,1 mg | 31% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews