Adukibonen zijn kleine roodbruine boontjes die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Azië. De bonen hebben een nootachtige, zoete smaak. Hierdoor zijn ze lekker om zowel in hartige als zoete gerechten te gebruiken.
Doordat adukibonen veel vezels en eiwitten bevatten, zijn ze een gezonde toevoeging aan je voedingspatroon. Adukibonen zijn ook ideaal als plantaardig alternatief om vlees en vis mee te vervangen in gerechten.
Je kunt onze biologische adukibonen op veel verschillende manieren gebruiken. Door de lichtzoete smaak zijn de bonen zowel aan hartige als zoete gerechten een heerlijke toevoeging. Verwerk ze bijvoorbeeld in stoofschotels, soepen of salades, maar probeer ook zeker eens een dessert met adukibonen. In Azië worden de adukibonen vaak eerst verwerkt tot een pasta voordat ze aan zoete gerechten toegevoegd worden.
Laat de adukibonen voor gebruik 8-12 uur weken in ruim water. Je kookt de bonen vervolgens in 45-60 minuten gaar.
Ingrediënten: adukibonen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: China
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1377 kJ / 329 kcal | |
Vet | 0,5 g | |
- waarvan verzadigd | 0,2 g | |
Koolhydraten | 62,9 g | |
- waarvan suikers | 2,4 g | |
Voedingsvezels | 12,7 g | |
Eiwitten | 19,9 g | |
Zout | 0,01 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)