Kikkererwten zijn veelzijdige peulvruchten met een milde nootachtige smaak. Je kunt ze gebruiken in veel verschillende gerechten, zoals salades, stoofschotels en soepen. Daarnaast zijn ze onmisbaar om bijvoorbeeld hummus of falafel te maken.
Kikkererwten passen goed in een gezond voedingspatroon. Ze zijn rijk aan eiwitten en leveren veel voedingsvezels. Door het hoge eiwitgehalte zijn kikkererwten bovendien erg geschikt om te gebruiken als plantaardig alternatief voor vlees of vis.
Kikkererwten geven je gerechten extra smaak en textuur. Voeg ze bijvoorbeeld toe aan stoofgerechten, salades en soepen. Of gebruik ze om zelf hummus of falafel van te maken. Je kunt de kikkererwten ook roosteren in de oven met wat kruiden om ze om te toveren tot een heerlijke gezonde snack.
Het is belangrijk om de kikkererwten voor bereiding 6-8 uur te laten weken. Daarna kan je ze in 45-60 minuten gaarkoken.
Ingrediënten: kikkererwten (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1581 kJ / 378 kcal | |
Vet | 6,0 g | |
- waarvan verzadigd | 0,6 g | |
Koolhydraten | 63,0 g | |
- waarvan suikers | 10,7 g | |
Voedingsvezels | 12,2 g | |
Eiwitten | 20,5 g | |
Zout | 0,06 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews