Zwarte Beluga linzen zijn een bijzondere linzensoort met een opvallende zwartglanzende buitenkant en een delicate nootachtige smaak. De kleine linzen zijn heerlijk om toe te voegen aan bijvoorbeeld soepen, salades en pilavs. Zwarte Beluga linzen zijn bovendien rijk aan eiwitten en vezels en dus ook een voedzame toevoeging aan je gerechten.
Zwarte Beluga linzen worden ook wel de kaviaar onder de linzen genoemd. Dankzij hun kleine ronde vorm en zwartglanzende buitenkant lijken ze namelijk erg op Beluga kaviaar. Beluga linzen hebben bovendien net als kaviaar een bijzondere verfijnde smaak.
Je kunt zwarte Beluga linzen gebruiken om soepen of salades te verrijken of toevoegen aan rijst- of couscous gerechten. Daarnaast zijn de mooie zwarte linzen ideaal om te gebruiken als garnering.
Zwarte Beluga linzen hoeven minder lang te koken dan andere linzensoorten. 15-25 minuten is voldoende om ze gaar te koken. Je hoeft de linzen niet te weken. Wel is het goed om ze voor het koken even af te spoelen.
Ingrediënten: linzen Beluga zwart (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Canada
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1288 kJ / 306 kcal | |
Vet | 1,5 g | |
- waarvan verzadigd | 0,3 g | |
Koolhydraten | 43,0 g | |
- waarvan suikers | 1,0 g | |
Voedingsvezels | 21,0 g | |
Eiwitten | 21,0 g | |
Zout | 0,01 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews