Bruine linzen zijn de meest gebruikte linzensoort in Nederland. Ze hebben een milde, aardse smaak en blijven stevig tijdens het koken. Bruine linzen zijn veelzijdig te gebruiken.
Bruine linzen leveren je veel vezels. Per 100 gram bevatten de kleine peulvruchtjes maar liefst 25 gram vezels. Daarnaast zijn bruine linzen een goede bron van plantaardige eiwitten, waardoor ze een ideale aanvulling zijn voor vegetariërs en veganisten.
Omdat bruine linzen hun vorm en stevigheid goed behouden tijdens het koken, zijn ze ideaal om extra textuur toe te voegen aan bijvoorbeeld salades, soepen, stoofgerechten of curry’s. Je kunt ze ook gebruiken als vervanging van gehakt in bijvoorbeeld wraps of lasagne.
Je hoeft de linzen niet te weken voor gebruik. Spoel ze wel even af met koud water. Kook de linzen vervolgens in 45-60 minuten gaar.
Ingrediënten: linzen bruin (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1421 kJ / 340 kcal | |
Vet | 1,1 g | |
- waarvan verzadigd | 0,0 g | |
Koolhydraten | 60,1 g | |
- waarvan suikers | 1,8 g | |
Voedingsvezels | 24,6 g | |
Eiwitten | 27,4 g | |
Zout | 0,02 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews