Groene Laird linzen hebben een milde nootachtige smaak. Doordat deze linzensoort zijn stevigheid beter behoudt dan bijvoorbeeld rode linzen, zijn ze ideaal om extra textuur toe te voegen aan gerechten als stoofschotels, soepen, curry’s en salades.
Groene Laird linzen bevatten veel eiwitten en zijn rijk aan vezels. Hierdoor passen ze goed in een gezond voedingspatroon. Groene Laird linzen zijn bovendien een geschikte vervanger van vlees voor vegetariërs en veganisten.
Je kunt de groene Laird linzen in veel verschillende gerechten gebruiken om extra stevigheid en smaak toe te voegen. Probeer bijvoorbeeld eens een curry of soep met linzen.
Je kookt de groene Laird linzen in 20-35 minuten gaar. Je hoeft de linzen niet te weken van tevoren. Spoel ze wel even af met koud water.
Ingrediënten: linzen groen Laird (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1473 kJ / 352 kcal | |
Vet | 1,06 g | |
- waarvan verzadigd | 0,15 g | |
Koolhydraten | 63,35 g | |
- waarvan suikers | 2,03 g | |
Voedingsvezels | 10,7 g | |
Eiwitten | 24,63 g | |
Zout | 0,02 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews