Vergeleken met andere linzensoorten hebben rode linzen de zoetste en meest nootachtige smaak. Ze zijn minder pittig dan bijvoorbeeld groene linzen. Rode linzen kunnen op veel manieren gebruikt worden.
Rode linzen maken je maaltijden niet alleen lekkerder, ze voegen ook een hoop gezonde voedingsstoffen toe. Ze zijn rijk aan vezels en zitten boordevol plantaardige eiwitten. Hierdoor zijn ze een ideale aanvulling voor vegetariërs en veganisten.
Tijdens het koken verandert de textuur van rode linzen in een soort puree. Hierdoor zijn ze heel geschikt om te gebruiken in soepen, sauzen, stoofschotels en curry’s. Rode linzen worden bijvoorbeeld vaak gebruikt voor de bereiding van Indiase Dahl.
Rode linzen hoeve niet te weken voor gebruik. Je kookt de linzen in 15-20 minuten gaar.
Ingrediënten: linzen rood (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1499 kJ / 358 kcal | |
Vet | 2,7 g | |
- waarvan verzadigd | 0,4 g | |
Koolhydraten | 52,3 g | |
- waarvan suikers | 2,0 g | |
Voedingsvezels | 10,8 g | |
Eiwitten | 23,9 g | |
Zout | 0,02 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews