Mungbonen of katjang idoe zijn kleine ovale bonen met een olijfgroene kleur. Je herkent ze aan het witte streepje met daaromheen een zwart randje. Mungbonen hebben een dikke, vlezige structuur en een kruidige, nootachtige smaak. Heerlijke bonen om jouw gerechten mee te verrijken.
Mungbonen zijn niet alleen een lekkere, maar ook nog eens een gezonde toevoeging aan je gerechten. De kleine groene boontjes leveren je namelijk een hoop gezonde voedingsstoffen. Mungbonen zijn rijk aan vezels en zitten boordevol eiwitten. Door het hoge eiwitgehalte zijn mungbonen een ideale vervanger van vlees.
Mungbonen zijn veelzijdig te gebruiken. Je kunt ze bijvoorbeeld toevoegen aan curry’s, soepen en roerbakgerechten. Daarnaast zijn ze door hun bite ideaal om extra textuur toe te voegen aan salades.
Laat de mungbonen voor gebruik 8-12 uur weken in ruim water. Kook de boontjes vervolgens in 20-40 minuten gaar.
Ingrediënten: mungbonen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: China
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1453 kJ / 347 kcal | |
Vet | 1,15 g | |
- waarvan verzadigd | 0,35 g | |
Koolhydraten | 46,3 g | |
- waarvan suikers | 6,6 g | |
Voedingsvezels | 16,3 g | |
Eiwitten | 23,8 g | |
Zout | 0,04 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews