Groene spliterwten onderscheiden zich van groene erwten doordat het buitenste vliesje en de kiem verwijderd zijn. Hierdoor valt de groene erwt in twee delen uiteen, hij ‘splitst’ zich. Spliterwten hebben een fijne zoete smaak en zijn een heerlijke toevoeging aan veel verschillende gerechten.
Groene spliterwten passen goed in een gezond voedingspatroon. De kleine groen peulvruchten zitten vol met vezels en plantaardige eiwitten. Door het hoge eiwitgehalte zijn groene spliterwten ook een mooie aanvulling voor vegetariërs en veganisten.
Groene spliterwten verliezen tijdens het koken hun structuur, waardoor ze veranderen in een soort puree. Hierdoor zijn ze ideaal om extra dikheid te geven aan gerechten, zoals curry’s, sauzen of soepen. En groene spliterwten zijn natuurlijk onmisbaar voor de bereiding van een traditionele erwtensoep.
Groen spliterwten hoeven niet te weken voor gebruik. Je kookt ze in 40-60 minuten gaar.
Ingrediënten: spliterwten (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Slowakije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1523 kJ / 364 kcal | |
Vet | 3,9 g | |
- waarvan verzadigd | 0,4 g | |
Koolhydraten | 61,6 g | |
- waarvan suikers | 3,1 g | |
Voedingsvezels | 22,2 g | |
Eiwitten | 23,1 g | |
Zout | 0,01 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews