Zwarte bonen zijn een populair ingrediënt in de Latijns-Amerikaanse keuken. De kleine boontjes hebben een glimmend zwarte buitenkant en stevige, haast vleesachtige textuur. De smaak van zwarte bonen is nootachtig en heeft iets weg van champignons.
Zwarte bonen zitten bomvol eiwitten. Hierdoor zijn ze heel geschikt om te gebruiken als plantaardige eiwitbron in gerechten. Ideaal als aanvulling voor vegetariërs en veganisten. Zwarte bonen zijn daarnaast een mooie bron van vezels.
Onze biologische zwarte bonen zijn in veel verschillende gerechten te gebruiken. Je kunt ze bijvoorbeeld verwerken in rijstgerechten, soepen, salades of Mexicaanse burrito’s. Maar ook in zoete recepten kunnen deze veelzijdige bonen gebruikt worden. Probeer bijvoorbeeld eens een brownie met zwarte bonen.
Week de zwarte bonen voor gebruik 8-12 uur in ruim water. Je kookt de zwarte bonen vervolgens in 60-90 minuten gaar.
Ingrediënten: zwarte bonen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: China
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1425 kJ / 341 kcal | |
Vet | 1,4 g | |
- waarvan verzadigd | 0,4 g | |
Koolhydraten | 47,1 g | |
- waarvan suikers | 2,1 g | |
Voedingsvezels | 15,2 g | |
Eiwitten | 21,6 g | |
Zout | 0,01 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews