Biologisch agavepoeder heeft een natuurlijke zoete smaak en is daarmee de ideale zoetmaker voor allerlei gerechten, van smoothies en yoghurt tot zoete bakrecepten, sauzen en dressings, of zelfs je kopje koffie of thee.
Agave poeder heeft een hoge zoetkracht en wordt verkregen uit de stroperige zoete nectar van de agaveplant. Deze op een cactus lijkende plant uit de succulentenfamilie groeit oorspronkelijk in Midden- en Zuid-Amerika, waaronder Mexico. Na de oogst wordt het sap uit de plant gehaald door middel van persing. Vervolgens wordt het sap ingedikt, gedroogd en vermalen tot een fijn poeder.
Doordat agave poeder gemakkelijk oplost is het een ideaal alternatief voor tafelsuiker, stroop of honing. Voeg het eenvoudig toe aan een smoothie, je favoriete havermoutrecept of zoete baksels, zoals pannenkoeken, bananenbrood of koekjes. Agave poeder is ook geschikt voor hartige recepten, zoals sauzen, marinades of dressings. Bovendien kun je het toevoegen aan koffie of thee voor extra zoetheid.
Ingrediënten: Agave poeder (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Mexico
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: koel bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1573 kJ (372 kcal) | |
Vet | < 0,01 | |
- waarvan verzadigd | < 0,01 | |
Koolhydraten | 92,0 | |
- waarvan suikers | 92,0 | |
Voedingsvezels | 4,0 | |
Eiwitten | < 0,1 | |
Zout | < 0,1 |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews