Ons biologische maca poeder is een ideale toevoeging aan smoothies, yoghurt of havermout. Het poeder heeft een lichtzoete, karamelachtige smaak met een vleugje notigheid.
Maca poeder wordt gewonnen uit de wortels van de maca plant (Lepidium meyenii). Dit knolgewas groeit op grote hoogtes in het Andesgebergte van Peru en staat ook bekend als Peruaanse ginseng. Maca wordt al duizenden jaren door de Inca's gebruikt en het vormde een belangrijk onderdeel van hun voedingspatroon. De wortels worden gewassen, gedroogd en vervolgens vermalen tot een fijn poeder.
Maca poeder kan veelzijdig gebruikt worden. Meng 1-3 theelepels door je favoriete ontbijtje, zoals havermout, yoghurt of een smoothie. Je kunt het ook toevoegen aan een glas water, vruchtensap of (plantaardige) melk. Daarnaast is maca poeder een heerlijke smaakmaker in zoete bakrecepten, zoals cakes, koekjes of desserts.
Ingrediënten: Maca poeder (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Peru
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: koel bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1647 kJ (389 kcal) | |
Vet | 3,6 g | |
- waarvan verzadigd | < 0,01 g | |
Koolhydraten | 71,4 g | |
- waarvan suikers | 32,1 g | |
Voedingsvezels | 7,1 g | |
Eiwitten | 14,3 g | |
Zout | < 0,01 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews