Biologisch lijnzaad is ideaal om toe te voegen aan smoothies, kwark, baksels en vele andere recepten. De kleine ovale zaadjes hebben een neutrale licht nootachtige smaak die op veel manieren te combineren is.
Lijnzaden zijn buitengewoon voedzaam. De bruine zaadjes zitten bomvol vitamines en mineralen, zoals B-vitamines, fosfor, magnesium en zink. Lijnzaad is bovendien een erg goede bron van het omega 3-vetzuur alfa-linoleenzuur (ALA). Een dagelijkse inname van 2 gram van dit vetzuur helpt je cholesterol gezond te houden. Ook vezels en eiwitten zijn volop in de zaadjes te vinden.
Lijnzaad is op ontzettend veel manieren te gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld verwerken in bakrecepten, zoals koekjes, crackers of broden. Maar ook door de havermout, yoghurt, of in een smoothie zijn de zaden erg lekker. Gebroken lijnzaad is bovendien perfect te gebruiken als bindmiddel in zowel zoete als hartige gerechten.
Ingrediënten: lijnzaad (van biologische landbouw)
Land van herkomst: India
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1969 kJ (477 kcal) | |
Vet | 31,0 g | |
- waarvan verzadigd | 2,9 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 6,3 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 20,6 g | |
Koolhydraten | 13,0 g | |
- waarvan suikers | 0,1 g | |
Voedingsvezels | 34,8 g | |
Eiwitten | 19,0 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 1,64 mg 149% | |
Vitamine B3 / Niacine | 3,1 mg | 19% |
Vitamine B11 / Folaat | 87 µg | 44% |
Calcium | 255 mg | 32% |
Fosfor | 660 mg | 94% |
IJzer | 5,7 mg | 41% |
Kalium | 725 mg | 36% |
Magnesium | 181 mg | 48% |
Zink | 7,8 mg | 78% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews